KPN NetwerkNL en netbeheerders gaan samen graafschade door glasvezel voorkomen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 14 feb 2020 in nieuws

KPN NetwerkNL en netbeheerders Stedin, Enexis en Liander hebben een convenant ondertekend om gezamenlijk graafschade te voorkomen bij de aanleg van het glasvezelnetwerk.

De ondergrond van Nederland bestaat uit onder andere glasvezel- en koperkabels, elektriciteitskabels, gasleidingen, waterleidingen en riolering. KPN NetwerkNL heeft de ambitie om steeds meer huishoudens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. De werkzaamheden voor de aanleg hiervan brengen echter risico’s met zich mee. Vandaar dat de verschillende partijen hebben besloten de handen ineen te slaan. Doel van het convenant is om de veiligheid van uitvoerenden en omwonenden te waarborgen, schades die het gevolg kunnen zijn van de aanleg van het glasvezelnetwerk te voorkomen en het naleven van wetten en regelgeving.

Grondroerders, opdrachtgevers en bouwbedrijven. Allemaal hebben zij een verantwoordelijkheid om graafschades te voorkomen. Daarom lanceerde Netbeheer Nederland, brancheorganisatie van alle energienetbeheerders, vorig jaar al de landelijke campagne Veilig Graven. Deze campagne moet de bewustwording en zorgvuldig graven stimuleren. Het convenant van KPN NetwerkNL, Stedin, Enexis en Liander sluit hier bij aan.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment