Handel op AliExpress groeit 46%

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 13 feb 2020 in nieuws

De internationale handel op Alibaba’s buitenlandse handelssite AliExpress groeide afgelopen jaar met 46 procent, aldus de nieuwe kwartaalcijfers.

Het Chinese concern publiceerde zojuist de cijfers over het vierde kwartaal (PDF). De omzet kwam uit op 23,2 miljard dollar en de nettowinst bedroeg 7,2 miljard.

Financiële cijfers geeft Alibaba Group niet over AliExpress. Het geeft enkel een kerncijfer over het bruto handelsvolume. Dat is de handelswaarde die verkopers realiseerden die schapruimte huren in het online warenhuis. De handelswaarde steeg afgelopen jaar met 46 procent.

AliExpress staat in Europa op het punt waarbij meer lokale handelaren uit de EU-landen wil aansluiten op zijn platform. Daarbij concurreert het echter met diensten als Amazon, eBay en bol.com. Ook zij exploiteren handelsplatformen en zij meer gevestigde namen dan de dienst uit het verre oosten die de meesten enkel van de goedkope spulletjes kennen.

E-commerce en retailactiviteiten, in China en daarbuiten, zijn goed voor 87 procent van de omzet van Alibaba Group. De op een na grootste activiteit is cloudcomputing. Dat groeide afgelopen jaar met 62 procent tot 1,5 miljard dollar in het vierde kwartaal.

Foto: Matt Ming (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment