Nederland heeft killer-app smartspeakers nog niet gevonden

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 29 jan 2020 in nieuws

Het aantal smartspeakers, ook wel: Digital Home Assistants, is in 2019 ruim verdubbeld van acht naar veertien procent van de Nederlanders met zo’n toestel. Hoe innovatief de ingebakken software ook is, het meest wordt er gewoon muziek mee geluisterd.

Een constant luisterend oor zit er in smartspeakers en de software kan honderden gesproken commando’s en scripts uitvoeren. Ondanks die brede waaier aan gebruiksmogelijkheden, blijkt Nederland het liefst radio te luisteren via de nieuwe speakers. Tweede populairste toepassing: online muziek luisteren. Muziek was al de killer-app van de speaker en een nieuw besturingssysteem verandert dat nog niet.

Als er al een nieuw toepassingsgebied is, dan is dat wel het bedienen van smarthometoepassingen. Negentien procent van de eigenaren van een ‘digital home assistants’ doen dat met zekere regelmaat. Verder vragen gebruikers van de speakers graag inforamtie op over weer, verkeer en nieuws. Zo laten nieuwe cijfers van marktonderzoeker GfK zien.

“Bijna de helft van de Nederlanders is bekend met digital home assistants. Dit was in 2018 nog ruim een kwart van de Nederlanders.”

Foto: Miki Yoshihito (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment