Malafide domeinverkoper Trademark Office failliet verklaard

Geen reacties
Tags:
Posted 20 jan 2020 in nieuws

De malafide domeinverkoper Trademark Office uit Groningen is failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door Berntsen Mulder Advocaten die gedupeerden bijstaat.

Trademark Office hield zich bezig met de verkoop van domeinnamen. Dat deden zij – ook volgens de rechter – op een misleidende manier. Vele honderden (veelal kleine) ondernemingen gingen met Trademark Office in zee omdat volgens de verkoper een andere partij een gelijkluidende domeinnaam met een andere extensie wilde vastleggen. Onder druk van die mogelijke concurrentie zwichtten veel ondernemers. In werkelijkheid was er echter helemaal geen kaper op de kust. Daarbij rekende Trademark Office hoge tarieven voor de domeinnamen, terwijl ondernemers die zelf ook voor een fractie van dat bedrag zelf kunnen vastleggen.

Er volgden diversen rechtszaken die Trademark verloor. Trademark moest van de rechter de proceskosten betalen, maar had dat tot vlak voor de faillissementsaanvraag in december niet gedaan. Oprichter Jonathan Oudekerk liet daarop weten dat hij het bureau had verkocht.

Danny Sahit, de nieuwe directeur, verklaarde vervolgens dat hij de proceskosten wegens geldgebrek niet kon betalen, maar stelde alsnog een betalingsregeling voor. Die bleef echter ook uit.

Trademark Office, dat sinds kort opereerde onder de nieuwe naam Lectual Europe, is 15 januari door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Het advocatenkantoor heeft verzocht een fraudecurator aan te stellen. Deze kan de bestuurders van Trademark in privé aansprakelijk stellen voor alle schulden van het bedrijf.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment