‘5G ready abonnement’ T-Mobile toch vooral een wassen neus

Geen reacties
Posted 17 jan 2020 in nieuws

T-Mobile introduceert vandaag een 5G ready abonnement in Nederland. Naast direct toegang tot het 5G netwerk ‘zodra dit beschikbaar’ is, belooft het bedrijf zorgeloos bellen in Nederland en veiliger internetten.

Het aanbod is echter nogal misleidend: Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zal pas in het voorjaar de 700-, 1400- en 2100-MHz-frequenties voor het 5G-netwerk veilen. Die bieden sowieso geen topsnelheden. De veiling voor de 3,5GHz-band, de primaire band voor 5G op lage frequenties, is pas voorzien voor 2022.

T-Mobile heeft dan ook geen datum genoemd waarop het 5G kan aanbieden.  Het telecombedrijf stelt nu overal nieuwe netwerkapparatuur te installeren die geschikt is voor 5G, waardoor deze direct na de veiling zou kunnen worden geactiveerd.

Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile, belooft in het persbericht: ‘We liggen op schema om als eerste in Nederland een landelijk dekkend 5G netwerk uit te rollen. We bieden daarom de klanten met een 5G toestel in combinatie met dit uitgebreidere Unlimited abonnement nu al de zekerheid en de primeur om als eerste toegang te krijgen tot dit allernieuwste 5G netwerk.’

De extra’s zijn op dit moment dan ook weinig meer dan ingebouwde antivirussoftware waarmee onveilig dataverkeer van websites en apps volgens T-Mobile direct wordt geblokkeerd. Onbeperkt bellen in de EU, een andere belofte van T-Mobile, kan voor sommige gebruikers wel aantrekkelijk zijn.

Het nieuwe uitgebreidere Unlimited abonnement is niettemin al beschikbaar vanaf februari. De prijs is 37,50 euro per maand.

Budget Mobiel lanceert vandaag Budget Thuis compleet, een totaalpakket aan energie- en telecomdiensten onder één dak. Gericht op huishoudens die gemak, overzicht en blijvend lage kosten belangrijk vinden, zo laat het bedrijf weten.

Elke combinatie van Budget Energie, Budget Alles-in-1 en Budget Mobiel is mogelijk en ‘levert iedere maand korting op’.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment