Gadero verdubbelt Duitse omzet via overname

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 07 jan 2020 in nieuws

Online houthandel Gadero neemt het Duitse Q&S Gartendeco over. De Groningse webshop verdubbelt daarmee de omzet die het op de oostelijke markt realiseert.

Voor Gadero betekent dit de eerste fysieke locatie in Duitsland. Alhoewel de onderneming al enkele jaren actief is met Gadero.de geeft de aankoop van Q&S deze markt een grote impuls.

Hoeveel directeur Henk Jan Bijmolt voor het twintig jaar oude bedrijf betaalt, maakt hij niet bekend. Over de omvang de omzet van de onderneming uit Meppen, net over de grens bij Emmen, zegt hij enkel dat het een zevencijferig bedrag is.

“Q&S Gartendeco is een showroom van 20.000 vierkante meter. Die gaan we de komende maanden geheel vernieuwen met nieuwe houten blokhutten, aluminium overkappingen en sierbestrating uit het assortiment van Gadero. Q&S is het in noorden een bekende naam. Ze adverteren in de Duitse, maar ook veel in de Nederlands gedrukte media. Naast de Duitse webshop hebben ze ook een Nederlandse webshop. Die verwijzen vanaf vandaag beiden naar Gadero.”

Zeventig procent van de omzet van Q&S wordt gerealiseerd op de Duitse markt.

De core business van Gadero is tuinhout. Q&S doet juist veel blokhutten en veranda’s.

Net als bij de showroom in Breukelen trekt de winkel in Meppen bezoekers uit een straal van zo’n honderd kilometer.

De Nederlandse onderneming loopt op digitaal en IT-gebied ver voor op de Duitse tegenhanger en zal derhalve die functies overnemen. De online reclame-expertise moet ervoor zorgen dat vestigingsmanager Tino Hidding meer mensen in zijn zaak zal ontvangen.

Bijmolt verwacht dit jaar niet nog een overname op de Duitse markt te plegen. “Het is nogal heftig om te doen”, zegt hij onder verwijzing naar al het ‘herstructureringswerk’ qua merk en digitale achterkant.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment