Googles Sundar Pichai nu ook ‘eindbaas’ bij moeder Alphabet

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 04 dec 2019 in nieuws

Sundar Pichai, directeur van Google, gaat ook leiding geven aan het moederbedrijf Alphabet. De beide Google oprichters Larry Page en Sergey Brin trekken zich terug. Larry Page was de uitvoerend directeur van Alphabet en Sergey Brin de bestuursvoorzitter.

Het duo blijft wel betrokken bij het bedrijf, zo laten ze in een blogpost weten. ‘We hebben nooit echt managementrollen geambieerd. En Alphabet en Google hebben niet langer twee CEO’s en een president nodig.’

Beide oprichters hebben nog altijd de meerderheid van de aandelen, namelijk 51 procent. Ze hebben ook de meeste stemrechten. Overigens hebben Page en Brin ook activiteiten buiten Google. Page ontwikkelt met een eigen bedrijf vliegende auto’s en Brin heeft zijn belangstelling voor cryptogeld nooit geheim gehouden.

De benoeming van Pichai komt niet als een complete verrassing. Alphabet is weliswaar meer dan Google, denk aan de zelfrijdende taxi’s van dochter Waymo, maar ontleent zijn omzet toch grotendeels aan advertentie-inkomsten van het zoekbedrijf.

Daarnaast zijn de drie bestuurders het eens over de koers van Google. Daarbij wordt stevig ingezet op kunstmatige intelligentie.

Pichai (47) is al vijftien jaar verbonden aan Google en gaf aanvankelijk leiding aan de inmiddels zeer succesvolle Chrome browser. Langzamerhand werden zijn verantwoordelijkheden uitgebreid. Pichai is sinds 2015 directeur van Google.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment