Aanzienlijke verliezen voor Catawiki

1 reactie
Tags: ,
Posted 24 okt 2019 in nieuws

Veilingsite Catawiki heeft vorig jaar ruim 12 miljoen euro verlies gemaakt. Door eerdere verliezen smolt het vermogen van het Amsterdamse techbedrijf afgelopen jaren grotendeels weg. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Z.

In het verleden heeft Catawiki flink wat geld opgehaald, onder meer bij een groep investeerders onder leiding van het Amerikaanse Lead Edge Capital.

Uit de jaarrekeningen die Catawiki deponeerde bij de Kamer van Koophandel blijkt dat de eigen omzet steeg van een kleine 17 miljoen euro in 2015 tot bijna 47 miljoen euro in 2017. Tegelijk liepen de verliezen op naar 20 miljoen euro.

Vorig jaar kwam de omzet uit op 45 miljoen euro. Maar onder de streep waren de cijfers opnieuw dieprood.

Eerder dit jaat werd de raad van commissarissen drastisch gewijzigd door het vertrek van vier toezichthouders: Jeroen van Onna (NOM), Lorrie Norrington (Lead Edge), oprichter Marco Jansen en investeerder Arthur Kosten (voorheen Booking.com). De belangrijke Amerikaanse grootaandeelhouder Lead Edge bleef in het toezichthoudend orgaan vertegenwoordigd.

In een toelichting op de aanhoudende verliezen omschrijft Catawiki zich als een ‘gezond en snelgroeiend bedrijf’, dat dit jaar voor 350 miljoen euro aan objecten verwacht te veilen. Het beleid zou zijn bijgesteld.Lees het volledige bericht op Emerce »


1 Comments

  1. Begin 2019 jubelverhaal dat een kleine “winst” gemaakt werd, prompt tientallen aanwervingen, meer dan de groei van commissies uit verkopen aankan. Dus 2020 wordt weer bloedrood en kapseist de boel. Wat wil met een Indische marketingknul aan het roer? Een echte CEO had allang ingegrepen.Add Your Comment