Innovatiedistrict Amsterdam Zuidoost van start als Cumulus Park

Geen reacties
Tags: ,
Posted 10 okt 2019 in nieuws

De gemeente Amsterdam, ING, het ROC van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam hebben woensdag het officiële startsein gegeven voor Cumulus Park, een nieuw innovatiedistrict in Amsterdam Zuidoost. Cumulus Park wil in de komende jaren uitgroeien tot de plek waar ondernemers, grote en kleine bedrijven, onderzoekers en studenten samenwerken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die nu én in de toekomst spelen.

De opening van het innovatiedistrict en de onthulling van de naam Cumulus Park werd verricht door de initiatiefnemers en gebiedspartners: burgemeester Femke Halsema, Ralph Hamers (CEO ING Group), Geleyn Meijer (Rector HvA) en Edo de Jaeger (voorzitter College van Bestuur ROCvA).

Door het bundelen van krachten en verschillende expertises moeten er nieuwe projecten, samenwerkingen en business modellen die vanuit één enkele organisatie niet gerealiseerd hadden kunnen worden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het ontwikkelen van oplossingen op het gebied van digitale identiteit en urbanisatie, maar ook om onderzoek te doen en te leren over nieuwe technologieën.

Cumulus Park is geïnitieerd door ING. Het district staat open voor organisaties en bedrijven die door middel van samenwerking willen bouwen aan oplossingen rond bijvoorbeeld nieuwe technologie en grootstedelijke vraagstukken.

In de afgelopen maanden werd binnen het innovatiedistrict gewerkt aan pilotprojecten en kennissessies. Hierbij draait het om vraagstukken zoals: hoe zorgen we ervoor dat mensen leefbaar, veilig en gelukkig in de stad van de toekomst kunnen wonen? En: Hoe kunnen mensen zich identificeren en kan hun identiteit beschermd worden in de digitale wereld?

Vanaf 2020 zullen er nieuwe co-creatie trajecten gestart worden en vinden er wekelijks inspiratie- en kennisevents plaats. Er zal een multidisciplinaire minor worden opgezet met universiteiten en tien PhD’s gaan in het district aan het werk.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment