Ontwikkel succesvolle contentformats in zes stappen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 09 okt 2019 in nieuws

Vind jij dat de content die jouw organisatie maakt beter kan? Dan ben je niet de enige! Liefst 72% van de marketeers vindt hun eigen content beperkt, basis en inconsistent (Bron: Hubspot & Smart Insights). Hoe zorg je ervoor dat je wel consistent bent, jouw content het gewenste resultaat boekt en dat je merk groeit? Na het lezen van dit artikel en de stappen ga je vol energie en met structuur aan de slag met het ontwikkelen van succesvolle content formats. 

Bij Digitalheads houden we van stappenplannen en modellen om kennis direct toepasbaar te maken. Zoals de Digitalheads Brand Building Steps; hoe bouw je een succesvol merk in een digitaal tijdperk? In dit artikel delen we ervaringen rondom het bouwen van succesvolle content formats via een ander simpel stappenplan: Digitalheads Content Creating Steps©. Hieronder je een toelichting per stap:

Contentformats

Doel

Geen succes en groei zonder doel. Klinkt logisch en laagdrempelig toch? Doelen en doelgroepen zijn altijd het startpunt bij contentmarketing. Waar dient het format met name aan bij te dragen? Bijvoorbeeld aan groei, autoriteit of toch engagement? 

Doelgroep

Voor wie wordt het format ontwikkeld? Alle kennis die je weet over jouw publiek heb je omschreven in een persona of audience canvas. Pak het erbij.

Klantreis

Welke rol in de klantreis – of customer journey – wil je dat het contentformat invult? Is het een format vóór de aankoop of spreek je een klant aan? Zorg voor een format in elke stap van de klantreis zodat je jouw publiek door de gehele funnel helpt.

Vorm

Een infographic, een video, een blog of podcast. Welke vorm heeft je format? Wat past bij de rol die je hierboven hebt bedacht? En welke vorm past bij je doel en doelgroep?

Stijl

Aan welke stijlelementen dient het format te voldoen. Merkstijl, contentstijl en formatstijl. Heb je dit vastgelegd in je redactionele formule? Nee? Aan de slag. Alleen zo bewaak je dit.

Construct

De opbouw van je format, het construct, bestaat uit verschillende blokken binnen het format en zorgt voor het ritme van de uiting. Het consistent doorvoeren van de stijl en het construct zorgen voor het sneller opbouwen van herkenning van de content en je merk. Het succes van een consistente stijl en construct heb ik persoonlijk met name bij Telfort mogen meemaken. De blauwe bollen en ex-miljonair Hans, de opbouw van video’s, de muziek. Alles zorgde voor een versnelde herkenning. 

Wil jij versnelde herkenning voor je content items en merk? Gebruik de Digitalheads Content Creation Steps om huidige content te toetsen of voor een volgende briefing of script. Veel plezier!

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment