Bezorgdienst Google Express stopt, wordt onderdeel van Shopping

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 12 sep 2019 in nieuws

Googles bezorgdienst Google Express houdt op te bestaan. Het wordt onderdeel van productvergelijker Google Shopping. Formeel gaat het om een integratie, maar eigenlijk is de dienst gewoon mislukt.

Via Google Express konden klanten aanvankelijk duizenden producten bestellen bij Walmart, Target, Walgreens, Best Buys en andere grote Amerikaanse ketens. Met behulp van de Express app, of via Google Assistant.

Het zoekbedrijf zou alleen al in 2014 een half miljard dollar opzij hebben gelegd om de bezorgdienst uit te rollen naar alle grote steden in Amerika. Maar een serieuze concurrent van Amazon werd Google Express niet. Al was het maar omdat de partners als Walmart steeds meer hun eigen bezorgdiensten gingen promoten. Target en Walmart trokken zich uiteindelijk terug.

Ook investeerde Google niet serieus in distributiecentra en logistiek, zoals Amazon, Target en Walmart. Die trokken daar miljarden voor uit.

Via Shopping wordt overigens wel dezelfde diensten aangeboden. Klanten kunnen nog steeds bestellen bij fysieke winkels en de bestellingen desgewenst zelf ophalen.

Foto ShutterstockLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment