Apple lanceert nieuwe iPhone, iPad en Apple Watch

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 10 sep 2019 in nieuws

Zoals verwacht heeft Apple vanavond de 5,8-inch iPhone 11 Pro, 6,5-inch iPhone 11 Pro Max en de 6,1-inch iPhone 11 aangekondigd. Het is voor het eerst dat Apple zijn premium modellen Pro noemt. Anders dan Samsung biedt Apple nog geen 5G ondersteuning.

Het design verschilt nauwelijks van de vorige modellen, of het zou een meer matte afwerking van de achterkant moeten zijn. De nadruk bij de iPhone Pro ligt bij de cameratechnologie. De modellen krijgen een derde cameralens, waarmee onder meer breedhoekfoto’s kunnen worden gemaakt. De drie camera’s zijn in een vierkant blokje achterop de iPhone geplaatst, en niet in een langwerpige rechthoek zoals bij voorgaande modellen. De telelenscamera heeft een groter diafragma van ƒ/2.0 waarmee 40 procent meer licht kan worden gevangen vergeleken met iPhone Xs. Met QuickTake kunnen gebruikers nu voor het eerst snel video opnemen zonder de fotomodus te verlaten, door simpelweg de sluiterknop ingedrukt te houden om de opname te starten.

Volgens Apple is een ongekende sprong in batterijduur gemaakt: de batterij van iPhone 11 Pro gaat tot vier uur langer mee dan die van iPhone Xs, terwijl de batterij van iPhone 11 Pro Max tot vijf uur langer meegaat dan die van iPhone Xs Max.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn verkrijgbaar in midnight green, spacegrijs en een zilverkleurige en goudkleurige uitvoering, met een capaciteit van 64 GB, 256 GB en 512 GB. De prijzen beginnen bij 1159 euro. Apple levert voor het eerst een 18 watt snellader bij de iPhone 11 Pro en Pro Max.

De resolutie van het goedkoopste iPhone model blijft 1792 x 828 pixels met een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. De behuizing is van aluminium, maar het toestel heeft voor het eerst een dubbele camera. Daaronder een breedbeeldlens. De iPhone 11 is, net als de Pro versies, uitgerust met de nieuwe A13 Bionic-chip. De iPhone 11 verschijnt in zes verschillende kleuren en ligt vanaf vrijdag 20 september in de winkels. Het voordeligste model kost 809 euro.

Naast nieuwe iPhones werd vanavond Apple Watch Series 5 aangekondigd, in dezelfde maten als het horloge van vorig jaar (40 en 44mm). Belangrijkste innovatie is het scherm dat altijd aan is, met behoud van batterijduur. Apple heeft twee nieuwe materialen voor de kast geselecteerd, zo is keramiek weer teruggekeerd. Nieuw is titanium.

Apple Watch Series 5 (GPS) kan vanaf vandaag worden besteld in 41 landen. Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) is beschikbaar in 22 landen. Beide modellen zijn vanaf vrijdag 20 september in de Apple Store verkrijgbaar.

Apple kondigde ook de zevende generatie iPad aan, met 10,2 inch retina display. Voor het eerst is er een Smart Connector voor het aansluiten van Apples eigen covertoetsenbord. Anders dan bij de recente iPad Pro zit er nog steeds een fysieke thuisknop op en heeft de iPad geen randloos scherm. De nieuwe iPad is verkrijgbaar vanaf 389 euro voor het Wi-Fi-model en vanaf 529 euro voor het Wi-Fi + Cellular-model.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment