Margrethe Vestager blijft eurocommissaris Mededinging

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 10 sep 2019 in nieuws

Facebook, Google en de andere grote online platformen hoeven te reken of een matiger beleid met de aantreding van de nieuwe Europese Commissie. Hun angstgegner Margrethe Vestager verroert geen vin en blijft eurocommissaris met mededinging in haar portefeuille.

Vanmiddag maakte de nieuwe voorzitter van de Commissie Ursula von der Leyen haar team bekend. De Deense Margrethe Vestager zal naast haar huidige functie als baas Mededing ook executive vice-president worden. Daarvan zijn er drie in Von der Leyens team. Vestager krijgt Europa’s digitale strategie toegewezen en diezelfde functie krijgt Frans Timmermans de Green Deal.

Meestal treden er bij een nieuwe Europese Commissie ook andere commissarissen aan. De nieuwe voorzitter kiest ervoor een deel van het oude team te laten zitten, wat hen effectief een mandaat van in totaal tien jaar geeft.

De volgende stap in de procedure is dat de voorgestelde college zich aan het Europees Parlement presenteert. De volksvertegenwoordigers horen de kandidaten en beoordelen hen op geschiktheid.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment