Netflix verwacht flinke groei ondanks concurrentie

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 17 jul 2019 in nieuws

Netflix erkent dat het steeds meer concurrentie krijgt van onder meer Disney, Apple en WarnerMedia. Toch denkt het platform dat er nog groei zit in het aantal kijkers. Berichten dat Netflix reclame gaat accepteren zijn echter onjuist, zo laat Netflix weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Netflix sluit wederom een goed kwartaal af, waarin de omzet 26 procent steeg (pdf) naar 4,9 miljard dollar tegen 3,9 miljard een jaar geleden. De nettowinst kwam uit op 271 miljoen dollar tegen 384 miljoen dollar in 2018.

Er kwamen 2,7 miljoen nieuwe abonnees bij, minder dan de 5,5 miljoen van een jaar geleden. Het aantal Amerikaanse gebruikers groeide nauwelijks, maar gaat wel weer aantrekken. Netflix telt wereldwijd 151,6 miljoen betaalde abonnees. Het komende kwartaal moeten er 7 miljoen bijkomen.

De nieuwe serie Dead to Me met Christina Applegate werd door 30 miljoen huishoudens bekeken in de eerste vier weken.

Met de resultaten van Netflix is het kwartaalcijferseizoen weer geopend. De komende weken maken grote internetbedrijven als Amazon, Facebook, Alphabet (Google) en Twitter hun cijfers bekend.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment