Rotterdam start pilot met deelvervoer van Lev

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 17 jul 2019 in nieuws

Rotterdam start een proef met het delen van kleine appgestuurde elektrische voertuigen. Wethouder Judith Bokhove gaf deze week het officiële startschot voor de nieuwe duurzame deeldienst.

Lev is het netwerk van kleine elektrische voertuigen die voor iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs toegankelijk zijn. Met de app van Lev boek, ontgrendel en start je de Lev. Je betaalt alleen voor de rit en parkeren is gratis en eenvoudig in het servicegebied.

De brommobiel neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een auto. Er is voldoende ruimte voor twee personen en een klein beetje bagage. De 100% elektrische wagens rijden maximaal 45 km/uur. Op je bestemming parkeer je de Lev gratis op een parkeerplek. De Lev staat dan klaar voor jouw volgende rit of de volgende gebruiker.

Rotterdam zoekt naar slimme oplossingen die bijdragen aan een gezonde en bereikbare stad. ‘We willen Rotterdam bereikbaar houden. Daarom geven we nieuwe deelconcepten een kans. De wagens van Lev kunnen goed stadsritjes met de auto vervangen. Zo hebben minder Rotterdammers een auto nodig die een groot deel van de tijd alleen maar geparkeerd staat in de binnenstad of woonwijken,’ zegt Bokhove.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment