Slimme meter waarschuwt Liander voor stroomstoring

Geen reacties
Posted 09 jul 2019 in nieuws

Bijna 430.000 slimme meters van Liander zijn sinds een paar maanden voorzien van een signaleringssysteem. Dankzij dit systeem kunnen stroomstoringen veel sneller worden opgelost.

De meter stuurt een signaal naar Liander als deze een stroomstoring ziet. Wanneer meerdere slimme meters in hetzelfde gebied dit signaal doorgeven licht een alarm bij de netbeheerder op. Ter controle ‘pingt’ Liander de slimme meters door een signaal naar ze te sturen. Als de meters hier niet op reageren is sprake van een laagspanningsstoring in de wijk. Liander stuurt dan direct een monteur op pad en publiceert de storing op zijn website en Twitter.

Op 2 maart kwam het signaleringssysteem voor het eerst in actie bij een stroomstoring in Ede. Om daarna nog 65 keer dienst te doen. De eerste ervaringen laten zien dat storingen tot 20 minuten sneller opgelost kunnen worden.

Klanten hoeven niets te doen om de slimme meter te updaten. Dat doen de fabrikanten. Er is een aantal type slimme meters die vernieuws kunnen worden: de Landis+Gyr SMR 5 en de Iskra SMR 5.

Eind 2020 verwacht Liander dat 918.500 slimme meters zijn voorzien van de signaleringsfunctie.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment