Ericsson ziet versnelde groei 5G

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 14 jun 2019 in nieuws

Ericcson verwacht dat de 5G-dekking tegen het einde van 2024 zo’n 45 procent van de wereldbevolking zal bedragen. Dit zou nog kunnen oplopen tot 65 procent omdat spectrum-sharing technologie 5G-implementaties op LTE-frequentiebanden mogelijk maakt. Het Zweedse bedrijf doet zijn voorspellingen in zijn Mobility rapport.

Diverse factoren dragen bij aan de versnelde groei: de beschikbaarheid van 5G smartphones en ambitieuzere doelen voor de dekking van de bevolking van telecombedrijven bijvoorbeeld (pdf)

De verwachting is dat het aantal 5G-abonnementen vooral flink zal groeien in Noord-Amerika, met 63 procent van de mobiele abonnementen voor 5G in 2024. Noordoost-Azië volgt op de tweede plaats (47 procent) en Europa op de derde plaats (40 procent).

Ruim voor de introductie van 5G blijft het mobiele dataverkeer bleef wereldwijd maar stijgen, met 82 procent in het eerste kwartaal ten opzichte van een jaar geleden. Naar verwachting bereikt het 131EB per maand tegen het eind van 2024, waarvan 35 procent over 5G-netwerken.

Er zijn wereldwijd 1 miljard cellulaire IoT-verbindingen, groeiend naar 4,1 miljard tegen het einde van 2024.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment