Combell en TransIP bundelen krachten tot team.blue

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 12 jun 2019 in nieuws

De plannen waren via toezichthouder ACM al uitgelekt, maar zijn vandaag bevestigd: twee grote hostingpartijen Combell Group en TransIP bundelen de krachten en worden team.blue. De gezamenlijke waarde van de gefuseerde onderneming bedraagt ruim 1 miljard dollar.

Team.blue biedt digitale tools zoals hosting, e-mail en applicaties voor meer dan 1,2 miljoen klanten in Europa. Dat doen ze met 600 medewerkers.

Oprichters Ali Niknam (tevens oprichter bunq) en Jonas Dhaenens zoeken elkaars versterking om de ‘krijtlijnen uit te zetten voor één van de grootste hostingroepen in Europa’, zoals het in het persbericht wordt geformuleerd.

Op dit moment richt men zich op Nederland, België, Denemarken, Zweden en Zwitserland, maar het is de bedoeling om verder Europa in te trekken.

Zowel Combell als TransIP zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2017 maakte Combell een grote stap door samen te gaan met Zitcom, een hostingroep in Denemarken. TransIP breidde haar activiteiten fors uit in 2018 met de overname van IT-Ernity, een groep met enkele van de sterkste IT-brands in Nederland.

Jonas Dhaenens, de oprichter van Combell, wordt CEO van team.blue. Ali Niknam blijft investeerder en wordt lid van de raad van bestuur.

Foto boven Ali NiknamLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment