ING start Apple Pay in Nederland, aanmelden alleen via ING Mobiel Bankieren App

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 jun 2019 in nieuws

Apple Pay is 11 juni beschikbaar bij ING. Alle klanten van ING met een iPhone en Apple Watch kunnen de betaaldienst gebruiken om af te rekenen in winkels, ook in ruim dertig andere landen.

Klanten kunnen Apple Pay momenteel alleen activeren in de ING Mobiel Bankieren App en hun betaalpas toevoegen aan de Wallet. Het rechtstreeks aanmelden van een ING betaalkaart bij Apple Pay via de Wallet lukt nog niet. Ook met zakelijke kaarten melden gebruikers nog problemen.

Bij ING zijn alleen de betaalpassen geschikt om in te stellen met Apple Pay, naast de Maestro-pas (van Mastercard) is dat de V Pay kaart van Visa.

Betalen gaat via FaceID of TouchID, afhankelijk van het toestel. Om te betalen met bijvoorbeeld FaceID moeten gebruikers eerst dubbelklikken op de knop aan de zijkant van hun iPhone en naar het scherm kijken.

Alleen winkels waar je contactloos kunt betalen ondersteunen Apple Pay. Oudere terminals werken niet met Apple Pay.

Is de kaart eenmaal aangemeld bij Wallet, dan kan hij makkelijk worden geconfigureerd voor iPads, waardoor ook via webwinkels kan worden betaald. Waar precies is nog niet duidelijk.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment