RTL, Talpa en Persgroep: ‘Herijking rol NPO op reclamemarkt stap in goede richting’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 07 jun 2019 in nieuws

RTL Nederland, Talpa Network, De Persgroep en Mediahuis zien de inperking van reclame op tv (tot 20.00 uur) en het afschaffen van reclame in het digitale domein als een juiste stap. Dat laten ze weten in een gezamenlijke verklaring, hoewel het kabinet hierover nog niets naar buiten heeft gebracht.

De marktpartijen pleiten al geruime tijd voor het terugdringen van de reclame inkomsten bij de NPO en het stimuleren van een gelijk speelveld. De dubbele inkomstenstroom van de publieke omroep, een unicum in het Europese medialandschap, is al jaren een doorn in het oog.

De plannen zullen de positie van alle Nederlandse mediapartijen ten opzichte van buitenlandse mediaspelers moeten versterken, vinden de organisaties. ‘Door een eerlijke marktwerking komt er ruimte die het Nederlandse publiek ten goede komt. Dat de politiek hierin nu een concrete stap zet, is te prijzen en noodzakelijk om een divers, innovatief en gezond medialandschap voor de langere termijn zeker te stellen.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment