Verhagen: geen heffing op mobiele diensten

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 25 mei 2011 in nieuws

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft laten weten dat de Telecomwet gewijzigd moet worden om heffing op mobiele diensten als WhatsApp of Skype tegen te gaan.

Dat liet de minister dinsdag weten aan de Tweede Kamer.

Verhagen meent dat betaling voor de hoeveelheid of de snelheid van het dataverkeer geen probleem is, maar het betalen voor mobiele diensten daarentegen wel. Binnen enkele weken moet er een voorstel komen om dit op te nemen in de Telecomwet. Er mag geen sprake zijn van de belasting of blokkering van deze diensten.

In de Telecomwet moet vrije toegang tot het internet gegarandeerd worden. Onder meer KPN heeft bekend gemaakt klanten te willen laten betalen om bepaalde diensten te activeren. Bij Vodafone moeten klanten al jaren betalen om Skype te mogen gebruiken. Althans, dat moet volgens de algemene voorwaarden. Nu telecombedrijven de inkomsten uit spraak en sms-diensten zien terugnemen door de opkomst van mobiel internet, wordt er gezocht naar oplossingen om dit tegen te gaan. Ook bij T-Mobile zou te maken hebben met de kannibaliserende werking van berichtendiensten als WhatsApp en andere sociale media.

Mocht de Telecomwet in Nederland aangepast worden, dan moet de verandering wel passen binnen de Europese wetgeving.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment