De Correspondent sluit Amerikaans kantoor

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 27 mrt 2019 in nieuws

Het Amerikaanse avontuur van De Correspondent is alweer voorbij. Het campagnekantoor in New York is gesloten, maar het is nog steeds de bedoeling dat op 30 september een Engelstalige editie gaat verschijnen. De activiteiten worden vanuit Amsterdam gecoördineerd.

CEO Ernst-Jan Pfauth schrijft dat het niet de ambitie is geweest om van The Correspondent een nationaal Amerikaanse nieuwsorganisatie te maken.

Eind vorig jaar haalde The Correspondent 2,5 miljoen dollar op voor het lanceren van de Engelstalige editie. Er deden 46.000 mensen mee aan de crowdfundingsactie. Oprichter Rob Wijnberg ontwikkelde het plan voor unbreaking the news.

Correspondenten zullen werken waar dat voor hun verslaggeving logisch is en zullen regelmatig in Amsterdam zijn voor overleg, schrijft Pfauth.

Uit diverse tweets, aangehaald door Villamedia, blijkt dat er nogal verbazing is over de terugtrekkende bewegingen.

After raising millions in donations based on very lofty, high-horsey talk a about fixing the broken US news industry, The Correspondent says it won’t open a US newsroom and never wanted to be a US national news org https://t.co/oAA54PeN1P pic.twitter.com/W27LNbgCwN

— Tom Gara (@tomgara) March 26, 2019Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment