DNB start publiekscampagne nieuwe mogelijkheden bankrekening

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 12 mrt 2019 in nieuws

De Nederlandsche Bank (DNB) is maandag gestart met een publiekscampagne onder de slogan ‘U beslist’, om meer bekendheid te geven aan de nieuwe mogelijkheden in het kader van de PSD wetgeving om anderen toegang te geven tot de bankrekening.

DNB lanceert de campagne namens het Maatschappelijk Overleg betalingsverkeer (MOB), waarin partijen zijn verenigd die in Nederland betrokken zijn bij het retail-betalingsverkeer, zoals de banken, organisaties in de detailhandel en consumentenorganisaties.

Niet-bancaire dienstverleners met een vergunning en banken kunnen via internet of bij het internetbankieren de rekeninghouder vragen om betalingen te mogen doen vanaf diens bankrekening, en om inzage te mogen krijgen in diens betaalgegevens. Doel van de richtlijn is het stimuleren van de innovatie en concurrentie op de Europese betaalmarkten.

De nieuwe diensten mogen worden aangeboden door niet-bancaire partijen die hiertoe een vergunning hebben gekregen van de toezichthouder DNB of één van de andere toezichthouders in de EU en door banken. Het toezicht op de privacy-aspecten van de nieuwe dienstverlening wordt in Nederland gehouden door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment