Albert Heijn met interne carrière-site voor jongeren

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 06 mrt 2019 in nieuws

Albert Heijn heeft een site gelanceerd om jonge medewerkers langer aan zich te binden. Jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud worden onder meer aangemoedigd zich met (interne) studies en stages bij te scholen. ‘Gratis kennis om een eindbaas te worden.’

Albert Heijn heeft meer te bieden dan die bijbaan als vakkenvuller of caissière. Dat is in het kort de boodschap van ‘Met Appie kom je verder’ – het nieuwe carrièreplatform van de keten. Om de jongeren aan te spreken hanteert de retailer een VVVVV-strategie: Veel Verticale Video’s Van Voorbeeldige Voortrekkers. Bestaande medewerkers vertellen in zeer puntige en ‘Insta-achtige’ video’s over hun eigen carrièrepad en ervaringen met de werkgever. En onder de noemer ‘Albert Heijn’s Got Talent’ vertellen ex-AH’ers over hun leven na de supermarktketen.

Afbeelding: Impressie Met Appie kom je verder

Behalve video’s, biedt de site een gratis online examentraining voor schoolvakken als Engels, Wiskunde en Economie. Daarnaast verwijst de retailer naar een beroepskeuzetest, traineeships en natuurlijk vacatures. In het bijzonder wordt tech talent gevraagd zich te melden.

De site is onderdeel van een bredere strategie om medewerkers langer te binden aan de organisatie. Het creatief bureau Born05 tekende voor de ontwikkeling. Gedurende het jaar zal de hoeveelheid content groeien en worden aanvullende campagnes ontwikkeld om bijvoorbeeld stagiairs te werven. De bedoeling is dat Albert Heijn daarmee meer met de taal van de jongeren zelf gaat spreken.

Video: Het lab van Albert HeijnLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment