Vente Privée staakt Engelse activiteiten

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 04 mrt 2019 in nieuws

Vente Privée staakt voor onbepaalde tijd zijn Engelse activiteiten. Het wordt niet met zoveel woorden benoemd, maar de onzekerheid over de brexit lijkt de aanleiding tot de beslissing.

“Helaas nopen de huidige economische onzekerheden ons ertoe om onze activiteiten te staken”, vertelt het bedrijf na elf jaar op de Engelse markt. Morgen gaat de site op zwart.

This will be less reported, but @venteprivee_UK is closing down its UK operations on Wednesday. Another #Brexit casualty. pic.twitter.com/4eRw9Gbokb

— Mike Winter 🇪🇺 (@MikeDWinter) 4 maart 2019

Het besluit van het management komt vrij onverwachts, want het Engelse filiaal plaatste afgelopen week nog een vacature voor een sales director.

Wat voor CEO Jacques-Antoine Granjon (foto) de doorslag gaf om de Engelse tak te sluiten is niets bekend. Het is niet ondenkbaar dat de Fransen de handdoek in de ring werpen omdat ze niet kunnen plannen met een harde brexit in het vooruitzicht. Dat geldt niet enkel voor inkoop en douanezaken maar ook over prijsconcurrentie en snelheid van levering. Simpel gesteld: het kan geen zekerheden geven over snelle levering tegen de lage prijzen waarmee het bedrijf schermt.

Vente Privée, dat sinds eind januari VeePee heet, is actief in dertien landen met flashsales. De besloten webshop heeft een constant roulerend assortiment van zesduizend merken. Daarover communiceert het hoofdzakelijk per e-mail. Klanten slaan aan op de kortingen van vijftig tot zeventig procent. Dat zijn niet zelden restvoorraden maar ook exclusives. De Europees werkende winkel heeft naar eigen zeggen vijftig miljoen leden. In 2018 realiseerde het een bruto omzet van 3,7 miljard euro.

Foto: LeWeb (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment