BlablaCar in busvervoer in Benelux en Duitsland

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 01 mrt 2019 in nieuws

Autodeeldienst BlablaCar gaat buslijnen in exploiteren in Nederland en Duitsland. Met busnetwerk van tientallen grote steden zoekt het daarmee de concurrentie met Flixbus.

Voor het einde van het jaar wordt BlablaBus actief in deze regio, vertelt CEO Nicolas Brusson tegen de Duitse krant Handelsblatt. Met de uitbreiding borduurt hij voort op de ervaringen met busvervoer die hij in Frankrijk heeft opgedaan.

Reizigers kunnen bij ‘BlablaBus’ via een app of de website een kaartje boeken. Dat zijn in de regel aantrekkelijke tarieven, al laat de snelheid van de rit zich niet vergelijken met die van auto of trein.

De bussen zijn overigens in handen van onafhankelijke busbedrijven. Zij sluiten zich aan bij partijen als Flixbus en BlablaBus om hun bezettingsgraad te vergroten of om nieuwe omzet aan te boren. Blabla biedt enkel het netwerk, de brekingsmachine en reclame voor de trajecten.

Het van oorsprong Franse BlablaCar, opgericht in 2006, is begonnen als carpoolingdienst voor langere afstanden. Eind 2018 kreeg het de mogelijkheid om het busnetwerk Ouibus van het Franse spoorbedrijf SNCF te kopen. In ruil daarvoor investeerden de spoorwegen 101 miljoen euro in de scale-up. De busactiviteiten vergroten het vervoersaanbod van de carpooldienst aanzienlijk.

Ouibus, de eigenlijke naam van BlablaBus, rijdt vanuit Amsterdam reeds op 37 bestemmingen een Frankrijk en op 29 bestemmingen vanuit Rotterdam. Het is niet duidelijk welke steden daarbij komen. In het Duitse netwerk worden in de eerste fase zestig grote steden opgenomen. Flxibus heeft in Nederland 32 haltes.

Foto: web summit (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment