Voor Vomar even geen e-commerce meer

Geen reacties
Posted 11 feb 2019 in nieuws

Supermarkt Vomar keert voorlopig niet terug in e-commerce. Ook is Vomar gestopt met de bezorging van online bestelde boodschappen. In zo’n bezorgdienst moet je heel veel geld investeren, vertelt topman Aart van Haren aan de Volkskrant.

Van Haren in het interview: ‘In Groot-Brittannië wordt nu 7 procent van de boodschappen online gekocht, maar dat stijgt nauwelijks meer. Je kunt die dingen alleen doen als je besluit de prijzen te verhogen, zelf het verlies te nemen of het op een andere manier op de klanten te verhalen. Dat willen we niet. We willen de goedkoopste zijn.’

Een eerste proef op e-commerce gebied in 2014 slaagde niet, de tweede poging volgde in 2016. Najaar 2018 is de webwinkel gestopt.

Vomar heeft 66 supermarkten in de vierhoek Utrecht, Almere, Den Helder, Noordwijk. In deze regio is de concurrentie hevig. ‘Albert Heijn is onze grootste concurrent. Maar we hebben ook te maken met de harde discounters als Lidl en Aldi. Jumbo is hier wat minder prominent aanwezig.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment