Forse boetes webwinkel T.O.M blijven gehandhaafd

Geen reacties
Tags: ,
Posted 11 feb 2019 in nieuws

Toezichthouder ACM heeft webwinkel T.O.M. in 2016 terecht een boete van een half miljoen euro opgelegd omdat zij structureel consumenten heeft misleid. Tot die conclusie komt Het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Webwinkel T.O.M. – de onderneming heeft diverse webwinkels als Internet-Bikes, Inrernet-Toys, Internet-Sportandcasuals en Internet-Eyewear – verstrekte in 2015 onjuiste en misleidende informatie over het recht van ontbinding van aankopen via haar webwinkel. Hiermee had zij consumenten volgens ACM op het verkeerde been gezet.

Daarnaast heeft de webwinkel consumenten die hun bestelling hadden geretourneerd niet tijdig, niet volledig en niet met hetzelfde betaalmiddel terugbetaald.

Naast de boete heeft de ACM de feitelijk leidinggevenden ieder hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor 125.000 euro van de boete omdat zij direct verantwoordelijk waren voor de overtredingen.

De betrokkenen hebben al in 2016 bezwaar aangetekend tegen het besluit, maar ACM verklaarde de bezwaren ongegrond.

Het College constateert nu dat T.O.M. de gedragslijn voerde om na een retourzending vooralsnog niet tot terugbetaling over te gaan als de consument daarbij geen bankrekeningnummer had vermeld. ACM heeft volgens het College voldoende bewijs geleverd dat de onderneming een misleidende handelspraktijk voerde. Ook komt het College tot de conclusie dat de onderneming veel klanten door middel van een waardebon heeft terugbetaald, terwijl die consumenten niet met een waardebon hadden betaald en ook niet met dat betaalmiddel hadden ingestemd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment