XS4ALL-actiegroep: ‘Over naar plan B’

Geen reacties
Tags: , , , , , , , ,
Posted 07 feb 2019 in nieuws

“We zijn bezig met Plan B. En daar zit schot in”, vertelt het actiecomité dat wil voorkomen dat KPN provider XS4ALL opheft. Het ziet ernaar uit dat er een nieuwe provider komt, vermoedelijk wel onder een andere naam.

Dat is af te leiden uit een mail die ‘XS4ALL Moet Blijven’ gisteren stuurde naar zijn tienduizenden sympathisanten. Achter de schermen worden gesprekken gevoerd ‘met partijen en personen die een toekomst voor alles waar XS4ALL voor staat búiten KPN om willen helpen realiseren.’

Om welke partijen het gaat, is niet duidelijk.

Het ziet ernaar uit dat de actievoerders aansturen op een transplantatie van mensen en middelen van XS4ALL. “Daarbij kijken we onder andere naar hoe zoveel mogelijk personeel eventueel een plek kan krijgen. We onderzoeken hoe en welke internetproducten we daarbij zouden moeten aanbieden, gericht op de kómende 25 jaar internet in Nederland.”

Telecomondernemer Mark Vletter van Voys rekende onlangs voor of het überhaupt financieel mogelijk is om een nieuwe provider op te zetten. “De kosten zijn niet laag, maar ook niet onoverkomelijk. De ondernemer zou zeggen dat de businesscase gezond is”, concludeerde hij. Een totaalpakket met internet, telefonie en televisie zou in de basis maandelijks rond de veertig euro kunnen kosten.

XS4ALL Moet Blijven kijkt echter verder dan alleen apparatuur en bemanning. “Maar vooral werken we uit hoe we de ideologische waarden waar XS4ALL voor staat opnieuw vorm kunnen geven in alle elementen van dit plan. We pakken dus wat ons betreft de beste elementen uit het verleden en heden, en vullen die aan met een aantal nieuwe producten die zeer sterk op de toekomst gericht zijn.”

Begin januari kondigde KPN aan nieuwe merkenstrategie te gaan voeren. Dat betekent dat de merken Telfort, Yes Telecom en XS4ALL gaan verdwijnen. Op bekendwording startte oud-medewerkster van XS4ALL Kirsten Verdel een online petitie. Die haalde sindsdien 51.000 steunbetuigingen op. Die oproep tot behoud van de provider veranderde echter niets aan KPN’s voornemen.

Foto: cory doctorow (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment