Apeldoorn wil eerste 5G stad worden

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 28 jan 2019 in nieuws

De gemeente Apeldoorn zet in op de aanleg van een eigen 5G netwerk in 2021. Daartoe heeft de gemeente een intentieovereenkomst met de Oostenrijkse onderneming RadioLED International getekend. Wethouder Willems: ‘Wij wachten niet, wij beginnen nu, in deze omvang als eerste stad in Nederland.’

De gemeente werkt onder de noemer Smart City aan (technologische) oplossingen om onder meer de leefbaarheid en economische concurrentiekracht te verbeteren. Het onderzoek van RadioLED naar een 5G netwerk kan deze ambities ondersteunen.

De komende maanden onderzoekt RadioLED welke juridische, financiële en technische maatregelen nodig zijn. De ambitie van het bedrijf is om dan in het najaar van 2019 te beginnen met de aanleg.

In het landelijke Actieplan Digitale Connectiviteit staat dat in 2023 alle Nederlanders over snel internet (minimaal 100 mb/sec) moeten beschikken, een grote meerderheid zelfs heel snel internet (1 Gigabite per seconde). Een dekkingsverplichting voor draadloze communicatie (waaronder 5G) is daarbij een randvoorwaarde.ief gereageerd en slaat de handen ineen om slimme toepassingen te ontwikkelen op dit nieuwe netwerk.

Het samenwerkingsverband Apeldoorn IT heeft volgens de gemeente positief gereageerd en slaat de handen ineen om slimme toepassingen te ontwikkelen op dit nieuwe netwerk.



Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment