ABN lanceert contactloos betalen met een wearable

Geen reacties
Tags: ,
Posted 14 jan 2019 in nieuws

ABN AMRO introduceert contactloos betalen met een ‘wearable’ voor al haar klanten. De bank claimt ook de eerste bank ter wereld te zijn die wearables aanbiedt waarmee met een pintransactie hogere bedragen op de betaalautomaat afgerekend kunnen worden.

Betalen met een wearable gaat hetzelfde als contactloos betalen met een bankpas, belooft ABN. Je houdt de wearable tegen de betaalautomaat en bij bedragen boven de 25 euro wordt de klant gevraagd zijn pincode in te toetsen. Per dag is er een limiet van 250 euro die je met pincode met de wearable kunt betalen.

Op de website van ABN AMRO staan de producten en links naar de webshops waar de geschikte wearables te koop zijn. Deze wearables hebben een door Mastercard gecertificeerde betaalchip. Klanten krijgen de wearable thuisbezorgd en na activatie via mobiel bankieren of internet bankieren kan de klant meteen contactloos betalen.

De smartwatches van Garmin en binnenkort ook de trackers van Fitbit werken bij betalingen iets anders. Je voert iedere 24 uur een zelf gekozen pincode in op je smartwatch of tracker. Om te betalen kies je de ‘portemonneefunctie’ en houd je je smartwatch of tracker bij de betaalautomaat.

Het afgelopen jaar hebben 500 klanten van ABN AMRO geëxperimenteerd met de wearables. Tachtig procent van de testgebruikers gebruikte liever een wearable dan een ‘normale’ bankpas.

Betalen met wearables is vooralsnog alleen mogelijk voor particuliere klanten van ABN AMRO.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment