Klanten starten petitie voor behoud merknaam Xs4all

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 10 jan 2019 in nieuws

Honderden klanten, medewerkers en sympathisanten van de internetprovider Xs4all hebben in een paar uur tijd de petitie getekend om het merk voor de toekomst te bewaren. KPN is van plan het op te heffen als onderdeel van nieuw merkenbeleid.

Binnen een paar uur nadat KPN had bekendgemaakt zijn merkenportfolio te willen opschonen, stond er al een petitie online om X4s4all te redden. Halverwege de middag was deze al vierhonderd vijfhonderd keer getekend, een teken van de emoties die het voornemen van KPN oproept.

De vrouw achter de petitie is oud-medewerker Kirsten Verdel. “Xs4all wordt gezien als betrouwbaar, als voorvechter van privacy en veiligheid, en het bedrijf wordt jaar na jaar verkozen tot beste provider door de Consumentenbond. Dit weggooien is onbegrijpelijk.” Afgelopen uren hoorde ze alleen maar signalen van onbegrip. KPN zou zich niet bewust zijn van de kwaliteit en maatschappelijke betekenis en betrokkenheid van de provider.

“Het is een uniek onderdeel van de Nederlandse internetgeschiedenis.”

Enórme backlash op social media over voorgenomen besluit van @kpn om het merk @xs4all op te heffen. Heel veel negatieve reacties: ‘zwarte dag’, ‘betrouwbaar merk moet je juist koesteren’, ‘geen vertrouwen in KPN’ etc.

— Kirsten Verdel (@locuta) 10 januari 2019

Seconded. Ik heb geen enkele behoefte aan een @KPN-abo, ik heb weloverwogen voor @XS4all gekozen. Jullie verliezen dan een klant die al 25 jaar abonnee is. #doehetniet https://t.co/5hji2PmbaJ

— Karin Spaink (@KarinSpaink) 10 januari 2019

Hé, sukkels van de @KPN directie, ik geef jullie gratis advies:
Verbeter jezelf naar de fantastische standaard van dienstverlening van @xs4all en verander dan je naam naar #XS4ALL.
Dát zal pas synergie-voordelen gaan opleveren.

— Emma (@EmmaLente) 10 januari 2019

Ik zie diverse lieden jammeren dat XS4ALL verdwijnt die zelf geen klant meer zijn. Je hebt nu de kans spijt te betuigen en KPN een helder signaal te geven. Werkt dat niet, kun je altijd weer terug. Dus: teken vooral repetitie https://t.co/tcCrEBaqSg, maar doe meer!

— Simon Hania (@simonhania) 10 januari 2019

Wel een gekke stap. #Xs4all zijn/waren pioniers. Die merknaam is voor zoveel mensen krachtiger dan #KPN

— WoesteWouter (@WoesteWouter) 10 januari 2019

Alarm! #xs4all is een van de belangrijkste nodes ter wereld in het overeindhouden van de WayBackMachine. Toen KPN in 2008 Planet Internet vernietigde, werden ook alle content-archieven gewist.

👆🏻 Bob Stumpel ☝🏻 (@LepmutsB) 10 januari 2019

Foto: cory doctorow (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment