Alibaba koopt bigdataspecialist uit Berlijn

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 10 jan 2019 in nieuws

De overname van data Artisans is de eerste Europese acquisitie voor Alibaba. In dit geval wil het de ontwikkeling van opensourcesoftware voor bigdatatoepassingen helpen bespoedigen.

Met de transactie is negentig miljoen euro gemoeid, weet Techcrunch. Anders dan Alibaba’s investering in MariaDB betreft dit een volledige overname.

Het is de Chinezen naar eigen zeggen vooral te doen om de doorontwikkeling van Apache Flink. Dat is een framework om grote datastromen te verwerken. Het kan ook overweg bijvoorbeeld Hadoop en Kubernetes en via Apache Team is er support voor Python, Go en Tensorflow.

Data Artisans zal zijn software, ontwikkeld voor zijn enterpriseproduct dA Platform, blijven bijdragen aan opensourcegemeenschap. Alibaba, dat al een supporter van Flink was, zal zijn eigen software ook vrijgeven. Andere supporters zijn onder meer Criteo, eBay, Ericsson, Huawei, King, Lyft, OTTO Group, Uber en Zalando.

Dit is de eerste Europese overname voor Alibaba. In juni 2018 kocht het wel een mobiele e-commercepartij in de vorm van Trendyol Group. Dat is actief in de omgeving van Turkije. In 2017 kocht het een andere niet-Chinees bedrijf: Visualead uit Israël.

Foto: Jörg Schubert (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment