Vasco Games sluit vestiging in Emmen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 09 jan 2019 in nieuws

Vasco Games in Emmen heeft zijn vestiging gesloten. Zeker 25 medewerkers staan op straat, meldt RTV Drenthe. Ruim een jaar geleden had de ontwikkelaar nog grote successen met de game Ships of Battle, maar door een gewijzigd algoritme van Google zijn de games van het Emmer bedrijf veel minder goed zichtbaar in de appwinkel.

Eigenaar en oprichter Vasco Rouw zegt dat de omzet in een dag met de helft daalde. Het spel Ships of Battle; Age of Pirates werd 1 miljoen keer gedownload.

Naast Ships of Battle; Age of Pirates ontwikkelde Vasco Games honderden spellen. Aan iedere game werd per download een paar cent verdiend. Op het hoogtepunt had het bedrijf bijna anderhalf miljoen downloads per dag.

Het besluit om Emmen te sluiten betekent niet het einde van Vasco Games. De vestigingen in Letland, Argentinië en India blijven open. Rouw wil nieuwe markten gaan aanboren. Tegen RTV Drenthe: ‘Ik denk dat het een fout is geweest dat we ons altijd alleen op games hebben gefocust. We zouden bijvoorbeeld met onze kennis ook heel goed zakelijke apps kunnen bouwen.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment