Fout op website De Bijenkorf pakt extra duur uit

Geen reacties
Tags:
Posted 17 dec 2018 in nieuws

Een vrouw die in de webshop van De Bijenkorf 402 euro betaalde voor een ketting die eigenlijk 40.200 euro kost, moet de koop annuleren of het volledige bedrag betalen. Dat heeft de rechtbank Rotterdam bepaald.

In het filiaal van de Bijenkorf in Amsterdam heeft Cartier een boutique (shop-in-shop) met eigen Cartier personeel. Ook op de website van de Bijenkorf worden sieraden van Cartier aangeboden.

Op 30 maart is bij het invoeren van de prijzen van enkele Cartier sieraden een fout opgetreden, waardoor een onjuiste prijs op de website terecht is gekomen. De ketting Phanthere de Cartier van 18k witgoud met diamanten ter waarde van 40.200 werd voor 402 euro aangeboden. De ketting was uitgevoerd in wit goud en bevatte 176 briljant geslepen diamanten, onyx en smaragd.

De vrouw heeft op 1 april 2018 de ketting online besteld bij de Bijenkorf en opgehaald in de boutique van Cartier in de Bijenkorf te Amsterdam. De ketting is toen aan de vrouw getoond door een medewerker en er is een toelichting gegeven over het product. Ook zijn garantieformulieren uitgereikt. De ketting is vervolgens verpakt en in een Cartiertas gedaan. Daarna is de ketting in een merkloze tas gedaan met een dichte bovenkant.

Luttele dagen later belde De Bijenkorf met de mededeling dat de webwinkel een foutief bedrag had opgegeven. De klant weigerde de sieraad terug te geven en de Bijenkorf stapte naar de rechter.

Die heeft de retailer gelijk gegeven. Als de vrouw voldoende onderzoek had gedaan, dan had ze bij het zien van de specificatie(s) aan de prijs moeten twijfelen. ‘Een gemiddeld geïnformeerd consument had namelijk geweten dat een sieraad van 18 karaat witgoud met 1,23 karaat diamanten een aanzienlijk hogere waarde vertegenwoordigt dan het bedrag waarvoor de ketting te koop werd aangeboden.’

De vrouw kan de ketting naar eigen zeggen niet teruggeven, want hij is in Marokko zoekgeraakt. Door de rechtbank is zij ook nog eens veroordeeld tot de betaling van advocaatkosten.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment