‘Uber chauffeurs verpatsen inloggegevens’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 16 dec 2018 in nieuws

Er is sprake van een levendige handel onder Uber chauffeurs van inloggegevens. Dat blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse zender AT5.

Die handel vindt plaats tussen bekenden, maar ook via de app Telegram. Accounthouders verpachten hun inloggegevens voor bedragen tussen de 75 en 125 euro in de week. Zo kunnen ze zonder de benodigde taxipapieren alsnog ritten uitvoeren. Desnoods in een andere auto.

Officiële cijfers zijn er volgens de zender niet. Maar in twee chatgroepen waar AT5 in meekijkt, werden in een kleine twee maanden tijd tientallen keren accounts gevraagd en aangeboden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), verantwoordelijk voor het handhaven van de taxiregels, was bekend met het verpachten van Uber-accounts, maar had geen idee van de omvang.

Uber laat weten bezorgd te zijn over de handel. ‘Zodra we een melding binnenkrijgen van het verpachten van een account, deactiveren wij deze direct. Voordat chauffeurs actief kunnen zijn op de Uber-app, moeten zij onder andere een taxivergunning hebben en een grondige controle doorstaan.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment