Internetomzet Nokia naar 211 miljoen euro

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 21 apr 2011 in nieuws

Nokia ziet de omzet uit verkoop van software en diensten via zijn smartphones met 43 groeien tot 211 miljoen euro. Dat is 2 procent van de concernomzet.

De Finse telecomfabrikant slaagt er maar niet in om net als Apple en Google een substantiële inkomstenbron aan te boren met de verkoop van applicaties en digitale diensten.

In het eerste kwartaal van 2011 betaalden eigenaren van Nokia-smartphones 338 miljoen euro voor digitale producten en diensten. Daarvan ging 127 miljoen euro naar derden die in de inkomsten delen en 211 miljoen euro naar Nokia zelf. Dat is een toename van 43 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Hoewel er groei in deze digitale handel zit, is het maar een druppel op de gloeiende plaat. De internetomzet is goed voor 2 procent van de concernomzet van 10,4 miljard euro (+9%) of 3 procent van de omzet uit telefoonverkoop. Devices & Services groeide 6 procent tot 7,1 miljard euro.

Dat blijkt uit de financiële resultaten over het eerste kwartaal die Nokia aan het begin van de middag publiceerde.

De nettowinst daalde met 5 miljoen tot 344 miljoen euro.

De beslissing in februari om op smartphones met Microsoft-software over te stappen heeft impact op de smartphone-verkopen.

De Finnen verkochten in de eerste drie maanden van het jaar 24,2 miljoen smartphones. Dat is 14 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2010. Daar staat tegenover dat de afzet vergeleken met vorig jaar wel toenam, met 13 procent. Over de hele linie verkocht Nokia met 108,5 miljoen mobieltjes 1 procent meer telefoons dan een jaar geleden.

Ter vergelijking: Apple zag het aantal verkochte iPhones in een jaar tijd met 113 procent toenemen tot 18,7 miljoen. Dat maakte Apple gisterenavond bekend.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment