Oprichter Larry Page herpakt leiding over Google

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 04 apr 2011 in nieuws

Zojuist is de eerste werkdag begonnen van de nieuwe algemeen directeur van Google: Larry Page. Page neemt na tien jaar en een maand het stokje over van Eric Schmidt.

Of en wat de gebruikers van Googles diensten van de directiewissel gaan merken zal moeten blijken. Het ziet er niet naar uit dat Page zijn nieuwe functie groots en met mediavertoon zal toelichten. Volgens verscheidene Google-volgers hecht hij weinig waarde aan media-aandacht.

De pagina met biografieën van het Google-management waren vanochtend vroeg al aangepast op de nieuwe werkverhoudingen.

Eric Schmidt verlaat Google niet. Hij blijft aan om externe relaties te leggen en onderhouden. Zo klinkt de officiële uitleg. Praktisch gezien is hij topman-af en deelt Page de strategische lakens uit. Mede-oprichter Brin, die nog steeds geen officiële functie binnen het bedrijf heeft, richt zich overwegend op de grote lijnen van productontwikkeling.

Het ziet ernaar uit dat Page sneller onrendabele projecten gaat schrappen, zoals met Google Wave gebeurde, en dat hij de start up-cultuur wil terugbrengen in de mentaliteit van zijn 24.000 medewerkers.

In de populaire pers wordt Facebook vaak als de grootste bedreiging van Google aangeduid. De leiding van het technologiebedrijf ziet dat anders. Zij noemen Microsoft als grootste concurrent. De bedrijven staan op verscheidene miljardenmarkt lijnrecht tegenover elkaar. Zoeken & reclame, mobiel, e-mail en bedrijfssoftware behoren daarbij tot de belangrijkste markten.

In de Amerikaanse media verscheen in de afgelopen weken een aantal verhalen dat zicht geeft op het denken en handelen van Larry Page:Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment