Samsung en Visa gebruiken Olympische Spelen voor test mobiel betalen


Samsung en Visa gaan samenwerken om tijdens de Olympische Spelen in 2012 bezoekers met hun mobiel te laten betalen. Hiervoor wordt NFC-technologie ingezet.

Hiervoor brengt Samsung een speciale mobiel op de markt, waarin NFC-technologie is geïntegreerd. Met de betaaltechnologie van Visa, moet de sportliefhebber straks met de mobiel kunnen betalen. Hiervoor heeft Visa een applicatie, die de gebruiker moet selecteren,waarna de mobiele telefoon bij een nfc-ontvanger wordt gehouden waarmee geld afgeschreven wordt.

Met andere telefoons die uitgerust zijn met NFC-technologie, is het ook mogelijk te betalen. Beide bedrijven sponsoren het grote sportevenement. Ze hopen tijdens de Olympische Spelen een boost te geven aan mobiel betalen via NFC.

Deze technologie is in opkomst de laatste tijd. Onder meer Google is van plan een grootschalige test uit te rollen. En onder meer Microsoft verwerkt de technologie in de eigen telefoon.

De markt van NFC staat nu nog in de kinderschoenen. NFC, wat staat voor Near Field Communciations, werkt met chips die communicatie op korte afstand toestaan tussen de telefoon en apparaten met nfc-ontvangers, zoals kassa’s, OV-terminals en toegangsdeuren van evenementterreinen. De ‘mobiele portemonnee’ zou op termijn de ‘fysieke portemonnee’ kunnen vervangen.Lees het volledige bericht op Emerce »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.