Recordaantallen pakketten bij PostNL

Geen reacties
Tags:
Posted 06 dec 2018 in nieuws

De sorteercentra van PostNL hebben vanaf Black Friday tot aan Sinterklaas ongeveer 12 miljoen pakketten verwerkt. In 2017 werden in diezelfde periode iets minder dan 10 miljoen pakketten verwerkt.

De grote online koopmomenten als Black Friday en Cyber Monday waren dit jaar populairder dan ooit tevoren. PostNL hield op basis daarvan rekening met grote extra hoeveelheden pakketten. Uiteindelijk was die hoeveelheid nog groter dan verwacht, waardoor er ook achterstanden zijn ontstaan.

Daarover gaat het echter niet in de persverklaring van het bedrijf. Volgens Leendert-Jan Plaisier, directeur operations PostNL Pakketten, werden tijdig ruim 300 pakketbezorgers en 100 vrachtwagenchauffeurs aangenomen en drie nieuwe sorteercentra geopend. ‘Daardoor konden we het grootste deel van de extra pakketten op de beloofde dag afleveren. Consumenten zijn steeds zo goed mogelijk op de hoogte gehouden over de status van hun pakket.’

De webwinkels bol en Coolblue gingen ervan uit dat de meeste pakketten op tijd geleverd worden. ‘Het lijkt erop dat het voor 99 procent van onze klanten goed gaat komen,’ aldus bol.com.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment