‘Android bedenker Andy Rubin kreeg 90 miljoen dollar mee na seksueel wangedrag’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 26 okt 2018 in nieuws

Android-bedenker Andy Rubin kreeg in 2014 90 miljoen dollar mee nadat hij wegens seksueel misbruik de laan uit werd gestuurd. Dat onthult de New York Times.

Rubin had sinds 2012 een buitenechtelijke relatie met een vrouw die bij Google werkte. Toen hij haar in een hotelkamer tot orale seks dwong, verbrak ze de relatie. Google nam haar klacht serieus.

Rubin lag toch al moeilijk binnen het bedrijf omdat hij werknemers bij het minste en geringste ‘dom en incompetent’ noemde.

Rubin zegt dat hij op eigen initiatief bij het techbedrijf is vertrokken en niet betrokken is geweest bij wangedrag. Toch trok Rubin zich eind vorig jaar tijdelijk terug uit zijn bedrijf Essential toen de eerste geruchten over zijn seksueel gedrag de kop opstaken.

Inmiddels circuleert er een interne mail die Google-topman Sundar Pichai aan zijn personeel richt. Daarin staat dat 48 mensen bij Google zijn ontslagen vanwege seksueel misbruik. Dertien van hen werkten als senior manager of hoger.

De berichtgeving in de New York Times moet een ramp zijn voor Rubin. Zijn bedrijf Essential heeft deze maand 30 procent van het personeel moeten ontslaan na het mislukken van een eerste smartphone.

Google-ceo @sundarpichai heeft naar aanleiding van verhaal @ntytimes deze mail naar alle Google-medewerkers gestuurd.

Spreekt verhaal niet tegen, zegt wel dat er in de laatste twee jaar oa. 13 ‘senior managers en hoger’ zijn weggestuurd en dat die geen exitpakket hebben gehad. pic.twitter.com/M4zn2rAGjq

— Nando Kasteleijn (@nandokasteleijn) October 25, 2018Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment