OM: Celstraf en boetes voor jarenlange exploitatie illegale goksites

Geen reacties
Tags: ,
Posted 11 okt 2018 in nieuws

Celstraffen tot vier jaar en boetes tot 80.000 euro zijn door het openbaar ministerie geëist tegen achttien personen die zich bezighielden met illegale online gokspellen en oplichting: prijzen werden zelden uitgekeerd.

De verdachten zijn de eigenaren van de bedrijven die in werkelijkheid de gokspellen bedachten en aanboden, werknemers, familieleden die meeprofiteerden en adviseurs. De bedrijven werden zo opgezet dat de werkelijke inkomsten werden verhuld, dan wel verdeeld over andere bedrijven, of geïnvesteerd in vastgoed

De eerste illegale spellen werden aangeboden in 2004. Ondanks invallen van politie, OM en de Kansspelautoriteit zijn enkele verdachten doorgegaan tot 2014, zo is uit het onderzoek gebleken.

Met de spellen was in al die jaren een omzet gemoeid van ongeveer 105 miljoen euro. Vooral om de Nederlandse overheid en Belastingdienst te misleiden, werd op papier een aantal bedrijven in het buitenland opgetuigd. Daar zouden zogenaamd de bedrijven en personen achter de goksites zijn gevestigd.

De hoofdverdachten werden bijgestaan door een belastingadviseur/accountant, een advocaat en de directeur van een financiële instelling.

Tegen twintig van de in totaal 31 verdachte personen en bedrijven hebben de officieren van justitie een ontnemingsvordering aangekondigd. Dat een aantal van de verdachten miljoenen hebben verdiend aan de constructie bleek al toen de hoofdverdachten werden aangehouden in 2013. Destijds werd op luxegoederen, zo’n 80 woningen en bedrijfspanden in Nederland, België, Duitsland en Spanje beslag gelegd. Ook werd beslag gelegd op meer dan 100 bankrekeningen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment