New Dutch Wave organiseert ‘inkomende handelsmissie’

Geen reacties
Posted 11 okt 2018 in nieuws

Een aantal belangrijke en invloedrijke creatieve ondernemers en investeerders komt later deze maand naar Nederland om tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) en de Dutch Design Week (DDW), onder begeleiding van New Dutch Wave (NDW), kennis te maken met de Nederlandse creatieve industrie.

Deze ‘inkomende handelsmissie’ genaamd Counterwave wordt georganiseerd door Brabant C en het investeringsfonds voor Cultuur, samen met onder meer Creative Holland, Westergasfabriek, Gemeente Eindhoven, Hightech XL, Eindhoven 365, BOM, Brainport Development en The Living Museum.

New Dutch Wave wordt elk jaar gehouden tijdens SXSW in Austin, Texas. In 2016 was men tot de overtuiging gekomen dat de Nederlandse initiatieven tijdens het festival – met als pijlers muziek, film en digitaal – gebundeld moesten worden om echt impact te kunnen maken. Jaarlijks telt New Dutch Wave zo’n vijftig deelnemers.

De Counterwave is een logische doorontwikkeling om de banden tussen SXSW, de stad Austin en de VS met ons land- en de creatieve industrie te versterken, stellen de organisatoren.

SXSW wordt volgend jaar van 8 tot en met 17 maart 2019 gehouden. Voor SXSW19 zijn inmiddels sprekers als Wyclef Jean, Joseph Lubin, Zoe Saldana, Maria Shriver en Jeff Zucker aangekondigd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment