Belgische medische app FibriCheck goedgekeurd door Amerikaanse FDA

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 10 okt 2018 in nieuws

FDA, de Amerikaanse waakhond die controles uitvoert op medische toepassingen die de Amerikaanse markt willen betreden, heeft aan de Belgische app FibriCheck een goedkeuring toegekend.

Het is de allereerste keer dat een medische smartphone applicatie voor hartritmestoornissen door de FDA wordt goedgekeurd, zeggen de Belgen.

FibriCheck, dat een dezer dagen in Boedapest een EIT Award in de wacht sleepte, maakt gebruik van de camera’s in smartphones, of de optische sensoren in slimme horloges, om hartslagen te detecteren en hieruit een hartritme af te leiden.

De techniek wordt ook wel photoplethysmografie of PPG genoemd. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie in combinatie met medische software, kan FibriCheck een accurate analyse maken van het hartritme en informeert het de gebruiker en/of de arts over de toestand ervan.

Het hoofddoel is het detecteren van voorkamerfibrillatie, een hartstoornis de kans op een beroerte met factor 5 verhoogt.

Het aantal mobiele toepassingen voor het detecteren van hartaandoeningen neemt intussen gestaag toe. In de Apple Watch zit sinds kort een EEG meter die ook door de FDA is goedgekeurd.



Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment