Google lanceert nieuwe smartphones en slimme displays

Geen reacties
Tags: ,
Posted 09 okt 2018 in nieuws

Google heeft vanavond tijdens zijn Made By Google evenement zoals verwacht nieuwe Pixel smartphones en een eerste Google Pixe Slate aangekondigd. De presentatie bevatte weinig verrassingen meer, veel details waren de afgelopen weken al gelekt.

Google kondigde vanavond zijn derde generatie Pixel smartphones aan, de Google Pixel 3 en 3XL. Alleen die laatste beschikt over een inkeping of notch. Hierin zijn de dubbele frontcamera (2 x 8 megapixel), stereoluidspreker en alle benodigde sensoren ondergebracht.

De Pixel 3 XL heeft een 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels, de reguliere Pixel 3 een 5,5 inch-scherm. Daarmee zijn ze iets groter dan hun voorgangers.

Naast een Snapdragon 845-chip hebben de smartphones een verbeterde 12 megapixel-camera aan de achterkant. Dank zij de glazen achterkant is draadloos opladen mogelijk. Het toestel komt in drie kleuren: Clearly White, Just Black en Not Pink.

Meest opmerkelijk is de Google Pixel Slate, de opvolger van de Pixelbook, oftewel een Chromebook en tablet in één. Het apparaat heeft een (verlicht) toetsenbord dat losgehaald kan worden en een stylus. Bijzonder is dat hoewel de Pixel Slate op ChromeOS draait, ook alle Android-apps via de Play Store beschikbaar zijn. De Pixel Slate is beschikbaar vanaf 599 dollar.

Zowel de Pixel smartphones als de Pixelbook waren in het verleden maar mondjesmaat beschikbaar buiten de VS. De nieuwe smartphones zullen voor het eerst ook in Nederland te koop zijn dankzij de Nederlandstalige Google Assistent.

Google kwam ook met de Google Home Hub, een 7 inch ‘smart display’ voor op de keukentafel, verkrijgbaar in diverse kleuren voor 149 dollar. Het display kan diverse apparaten aansturen. Google Home Hub zal in een beperkt aantal landen verkrijgbaar zijn, waaronder de Verenigde Staten. Over de verkrijgbaarheid in de Benelux is niets bekend.

Tot slot was er ook nog een nieuwe versie van Chromecast. Die biedt geen nieuwe functionaliteit, wel een verbeterde wifi antenne.

(meer volgt)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment