Marktplaats lanceert sterrenwaardering voor kopers en verkopers

Geen reacties
Tags:
Posted 03 okt 2018 in nieuws

Kopers en verkopers op Marktplaats kunnen vanaf vandaag na het sluiten van een overeenkomst de wederpartij beoordelen door middel van een sterrenwaardering, Marktplaats Ervaringen. Gebruikers krijgen zo meer inzicht in eerdere handelservaringen. Het systeem werd al enige tijd getest.

Naast het geven van sterren kunnen ook positieve- en verbeterpunten worden aangegeven. De waarderingen van andere gebruikers zijn zichtbaar in het profiel.

Eerder was in gebruikersprofielen al te zien hoe lang iemand actief is, hoe snel hij of zij reageert en de verificatie van een bankrekeningnummer, telefoonnummer en identiteit door Online Betaalplatform voor betaalverzoeken.

Marktplaats Ervaringen laat nu in een oogopslag zien of iemand altijd snel betaalt of zijn producten in goede staat verkeren.

Het beoordeling moet van beide kanten komen om hem meteen zichtbaar te maken. Als slechts een van beiden de ervaring deelt, wordt deze pas na veertien dagen zichtbaar. Het is niet mogelijk om de beoordeling achteraf aan te passen.

Het delen van ervaringen is mogelijk in vrijwel alle productgroepen op Marktplaats, met uitzondering van de productgroepen Contacten & Berichten, Huizen & kamers en Vacatures vanwege de aard dan de geboden producten of diensten.

Ook is het op dit moment niet mogelijk ervaringen te delen over professionele verkopers die hun advertenties via een zogenaamde API plaatsen, zoals autobedrijven.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment