Trademark Office verliest weer rechtszaak rond domeinnamen

Geen reacties
Tags:
Posted 01 okt 2018 in nieuws

Trademark Office, een bedrijf dat vaak onder valse voorwendselen domeinnamen registreert, heeft opnieuw een rechtszaak verloren.

Op basis van een telefoongesprek stuurde het bedrijf een rekening van 359 euro, maar de factuur bleef onbetaald. Trademark had de onderneming wijsgemaakt dat er een kaper op de kust was voor een nog te registreren domein, maar na afloop van het telefoongesprek bleek dat ‘eisende partij nergens geregistreerd staat als een (erkend) onafhankelijk toezichthouder, dat er geen ‘eerste registratierecht’ bestaat en dat er geen concurrent met eenzelfde naam bestaat. Verder is gebleken dat eisende partij dezelfde malafide werkwijze hanteert bij andere bedrijven.’

De kantonrechter stelde vast dat in algemeen bekend is dat er veel fraude in het kader van telefonische acquisitie plaatsvindt. ‘Ondernemers worden telefonisch benaderd, waarbij onjuiste mededelingen worden gedaan om hen vervolgens een aanbod te doen om een overeenkomst te sluiten. Er wordt dan slechts een bandopname gemaakt van het akkoord gaan met het aanbod.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment