MediaMonks naar de beurs

Geen reacties
Tags:
Posted 28 sep 2018 in nieuws

Het Nederlandse creatieve bureau MediaMonks is sinds vanochtend onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf. Martin Sorrell bracht zijn privé investeringsvehikel via een reverse listing naar de beurs in Londen.

Vanochtend verkreeg S4 Capital een beursnotering met de formele overname van het lege beursfonds Derriston Capital. De naam daarvan werd direct omgezet in dat van de nieuwe eigenaar.

De Engelsman Martin Sorrell heeft 18,2 procent in het nieuwe fonds, net als de aandeelhouders van MediaMonks. De bulk van het aandelenkapitaal is in handen van institutionele beleggers en andere investeerders: 54,4 procent. De rest gaat naar medewerkers en andere nauw verwanten.

Via de beurs is S4 beter in staat om geld aan te trekken uit de markt. Daarmee wil het een netwerk van digitale bureaus optuigen, allemaal specialisten op hun eigen gebied. Een soort WPP, waarvan Sorrell de architect was, maar dan zonder de legacy uit de fysieke bureauwereld. MediaMonks vormt het fundament hiervoor.

Martin Sorrell betaalde in juni 300 miljoen euro voor het MediaMonks uit Hilversum.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment