Consumentenbond wil actie verdwijnende apps op smart-tv’s

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 19 sep 2018 in nieuws

De nadelen van een Smart TV worden steeds duidelijker. In een half jaar tijd zijn bij de Consumentenbond bijna 300 meldingen binnengekomen over apps die verdwijnen van smart-tv’s die nog geen vijf jaar oud zijn. De Consumentenbond wil dat fabrikanten maatregelen nemen.

Al in maart 2018 lanceerde de Consumentenbond het meldpunt Apps op smart-tv’s moeten blijven werken. Daarop werd flink gereageerd.

Bijna de helft van de melders mist de NPO-app. In juni vorig jaar liet de NPO weten te stoppen met ondersteuning van smart-tv’s van vóór 2014.

Verder klaagde twintig procent over het verdwijnen van de YouTube-app van hun tv. De meeste klachten gaan over Samsung-tv’s, het bedrijf met verreweg het grootste marktaandeel voor smart-tv’s. Daarnaast komen er veel klachten binnen over Philips (21 procent), Sony (6 procent) en LG (5 procent).

Bij apparaten die verbonden zijn met het internet is het essentieel dat de veiligheid en de functionaliteit voor een redelijke termijn gewaarborgd zijn, zegt de Consumentenbond.

Door een niet-werkende apps is een Smart TV, apparaten die al gauw een paar duizend euro kosten, ook tweedehands moeilijk te slijten.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment