Start bouw pakkettensorteercentrum PostNL in Almere

Geen reacties
Tags: ,
Posted 17 sep 2018 in nieuws

PostNL is begonnen met de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum in Almere. Deze locatie moet bijdragen aan het vergroten van de capaciteit voor de sortering en distributie van pakketten, zo laat het bedrijf weten.

De komst van het sorteercentrum lekte eerder dit jaar al uit via documenten die bij de gemeente waren ingediend. Daarin was sprake 58 docks voor bestelbussen en 14 docks voor vrachtwagens.

Het centrum krijgt uiteindelijk het BREAAM certificaat Outstanding, wat de minimale milieu-impact aangeeft. Er wordt geinvesteerd in duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en Warmte Terug Win-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos.

Het pakkettensorteercentrum in Almere biedt werkgelegenheid voor zo’n 400 mensen. Het wordt in maart 2019 in gebruik genomen en vanuit hier worden pakketten bezorgd in de regio Almere, ’t Gooi en Lelystad.

In de laatste maanden van 2018 neemt PostNL zelfs drie pakkettensorteercentra in gebruik: in Apeldoorn is onlangs een locatie geopend en in Amsterdam en in Venlo openen de locaties op korte termijn.

Op de foto Tom Engel, depotmanager Almere, Leendert-Jan Plaisier, directeur Operations en Wethouder Maaike Veeningen van Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling van Almere – © Feenstra Fotografie Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment